sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Kysymyksiä

Minulla on kysymyksiä. Kovin arkisia, mutta yhtä kaikki niin askarruttavia kysymyksiä.

KYSYMYS nro 1.
Joka ikinen vuosi, näihin samoihin aikoihin, saamme kuulla uutisista ja lukea lehdistä, kuinka talvi on yllättänyt autoilijat. Poikkeuksetta kyseessä on se ajanjakso, jolloin eteläinen Suomi ja eritoten pääkaupunkiseutu ovat saaneet ensilumensa ja -jäänsä. Peltiä on rutissut ja autoilijat ovat joutuneet pulmatilanteisiin ajettuaan ulos tieltä. Kertokaa hyvät ihmiset yksi asia: MITEN PERKELEESSÄ TALVI VOI JOKA VUOSI YLLÄTTÄÄ?! Se tulee joka vuosi. Ja joka kerran siihen liittyy jäätä ja lunta. Missä on se yllätyselementti, missä?! Ja vielä, miksi ihmeessä se yllättää aina etelän väen? Sama talvi tulee pohjoiseenkin, mutta siellä ei laiteta peltiä ruttuun lainkaan samalla volyymillä. Liekö niin, että pohjoisessa käytettään parempia kristallipalloja, eikä tulevaisuus jokatalvisine liukkaineen olekaan niin suuren kaaoksen aihe?

KYSYMYS nro 2.
Kaikki ovat epäilemättä joskus nähneet mestaruuskrääsää. Eli lippalakki/t-paita/ceemuumitä -osastoa, jota välittömästi vaikkapa jääkiekkojoukkueen voitettua mestaruuden jaellaan kaukalossa pelaajille, ja jota ilmestyi kuin taiottuna myytäväksi fanikansalle välittömästi suuren urheilujuhlan jälkeen. Eikä siinä mitään, varmaan oikein nastaa krääsää. Melkein niin kuin olisi itse voittanut mestaruuden, kun pitää kultatiimin lippistä, näin oletan.
Koska lippalakkikampetta on jaossa välittömästi tuomarin puhallettua pilliin, krääsä on siis tilattu ja painettu etukäteen. Tietenkin. Näin on epäilemättä myös hävinneen joukkueen kohdalla, joille lakkeja ei nyt sitten jaetakaan. Minne menevät hopeatiimin kultapipot? Niistä ei koskaan kuulla mitään, ne eivät kävele vastaan kirpputoreilla, eivätkä käsittääkseni matkaa kehitysapuna kauas kiekkofaneista. Mitä niille tehdään? Haudataan ydinjätteen mukana?

KYSYMYS nro 3.
On kerrassaan uskomatonta, mitä kaikkea voi saada samassa paketissa. "All in one"-ideologia on valtavan laajalle levinnyt aate, joka suorastaan hyökkii silmille kauppojen hyllyiltä. On risteytetty jäätelö ja korvapuusti ja saatu aikaan varsin kyseenalainen "makuelämys". On tehty kosteuttavia ainesosia sisältävää wc-paperia, jotta pyllymme pysyisivät pehmoisina. On kiinteyttäviä ja ruskettavia vartalovoiteita, kosteuttavia ja hajustettuja pikkuhousunsuojia, vitaminoituja energia-suklaapatukoita, mehuja joissa samaan pakettiin on tungettu kuituja, flavonoideja, vitamiineja ja maitohappoja. Eikä siinä vielä kaikki! Ostos-tv:t ja kaiken sortin katalogit suorastaan pursuavat laitteita, jotka tekevät kaiken! Siinä missä ennen tarvittiin imuri, moppi, ämpäri, saippuavesi ja pölyhuiska, tarvitaankin enää vain yksi wonderbunder-ihmesiivoin! Osta tämä laite, säästä aikaa, koe ystäviesi ihailu, tule hyvälle mielelle ja muutu paremmaksi ihmiseksi!
Ihan mielenkiinnosta - kuka näitä keksii? Kuka näitä haluaa? Jään odottamaan vastausta.
Yhtä lailla odotan selluliittia tuhoavien sukkahousujen, samoin kuin kolestrolia alentavan ja c-vitaminoidun kuitupekonin saapumista kauppoihin.

1 kommentti:

  1. Jee! Olen jo ehtinyt odotella päivityksiä, nyt odotus palkittiin, kiitos. :)

    Samoja asioita on joskus tullut mietittyä itsekin. Talvihan toki joka vuosi yllättää. Miksikö? Ehkä se on se kamala hämmästys siitä, että ilmastonmuutos ei olekaan aiheuttanut talven peruuntumista. Vieläkään. Luulin, että jo tänä syksynä!

    Noihin hävinneen joukkueen mestaruuspipoihin voisi kirjailla sellaisen eiku-merkin, niin olisivat sitten kumminkin käyttökelpoisia. Tietty ne merkitkin pitäisi olla jo valmiina, joten menisivät sitten taas mestarijoukkueella hukkaan. Niin, ja ei ehkä ole niin mahdottoman leuhkaa pitää lippistä tekstillä "Suomen Mestari 2009, eiku kakkonen".

    Wonderbunder-ihmesiivoin ois kyllä kiva. Aikamme aromipata. Kaikkihan muistanevat sen kymmenen vuotta sitten hehkutetun aromipadan, joka kai viipaloi porkkanat, kuori perunat, maustoi lihat ja lopuksi haudutti ihanan padan valmiiksi juuri siihen kun äiti, isä ja 1,7 lasta tulivat hehkuvaposkisina reippailemasta raikkaasta talvi-ilmasta. Ei muuten ole enää sellaisia talvia kuin ennen. Ei ole lunta eikä jäätä...eiku...hupsista prkl...

    VastaaPoista